bna
X
◀ terug naar overzicht

bedrijfsgebouw te heiloo

toelichting

Het ontwerp bestaat uit een samenhang van een aantal onderdelen: een stedenbouwkundige contour (wand), twee programmaonderdelen waarvan één met drive in.
De twee programmaonderdelen raken de ronde stedenbouwkundige contour(wand). Deze wand steekt uit het bouwvlak en is in eerdere planvorming gecommuniceerd met de stedenbouwkundige, waarbij goedkeuring is gegeven aangezien dit de (ronde) wandvorming versterkt.
De ronde wand slaat om in het zuiden waarbij deze als punt richting het volume van Kaptein en de aanrijroute wijst.
 
De ronde wand bestaat uit een aantal elementen: Het kader is beoogd met een aluminium profielplaat, de invulling is met sandwichpanelen, verticale kozijnen en buis profielen als lamellen. Zo wordt subtiel gerefereerd naar het naastgelegen Kaptein en wordt de ronding van de gevel benadrukt door het ritme van de gevelopeningen en lamellen.
 
De noord- en zuidgevel zijn gesloten ‘schijven’ van sandwichpanelen en dienen als drager van het logo met op een aantal specifieke plekken gevelopeningen als sneden uit het volume.
De westgevel is voorzien van een vliesgevel met paneelvulling, verspringend gesloten-transparant en is dienend aan het programma wat zich hierachter bevindt zoals expeditie, hoofdentree, kantoren, presentatieruimte, kantine, etc.
tevens biedt dit ook de ruimte om invulling te geven op de  entresol.
De drive-in is voorzien van twee overheaddeuren die in lijn van elkaar te openen zijn. Het terrein is verder voorzien van een parkeerkoffer met 15 parkeerplaatsen en een langsparkeer/opstelvak naast de drive in. De exacte (gevel) materialisatie zullen we verder meenemen in het definitief ontwerp.

Projectbeschrijving ▶